Gezond ouder worden? Tijd voor bewegen? Doe mee met Actief 55+!

* Actief bewegen voor 55+
* Conditietraining en sport/spel
* Professionele begeleiding
* Fitness met plezier

Actief 55+

Actief 55+ – Gezond ouder worden

Zoals de naam al aangeeft is deze vorm van bewegen gericht op actieve senioren vanaf 55 jaar. Sommigen kennen deze bewegingsvorm nog als GALM. Zie GALM.nl.

De oefeningen worden gegeven onder deskundige begeleiding en zijn gericht op het behoud van spieren, balans en conditie van ouderen en worden afgestemd op de groep.

Na de warming-up zijn er diverse oefeningen, lopend, staand en liggend. Gevolgd door een spelvorm, bijvoorbeeld volleybal/lijnbal, badminton of een andere balsport.  De training wordt afgesloten met een cooling-down. Na afloop wordt er meestal gezamenlijk iets gedronken in het sportcafé en zijn er prettige sociale contacten.

Op Hoenderdaal zijn 2 groepen actief op de vrijdagochtend. Van 9.30 tot 10.30 uur en van 10.45 tot 11.45 uur. In de schoolvakantie en in juli en augustus wordt er geen les gegeven. De leeftijd van de meeste sporters varieert van 65 tot 85 jaar. De oefeningen die je niet wilt doen, omdat ze bijvoorbeeld te belastend zijn of omdat je ergens een blessure hebt, sla je over. Iedereen kan dus op zijn eigen niveau meedoen.

 

Waar

Health Center Hoenderdaal
Hoendersteeg 7
3972 NA  Driebergen-Rijsenburg

Contactpersoon

Voor vragen of aanmeldingen kan je contact opnemen met:

Toni Wemmers (groep 1)
Email toni.wemmers@gmail.com
Telefoon 06 – 29 180 580

Hanneke Slot (groep 2)
Email hannekeslot@live.nl  
06-40 88 75 66

Email actief55plus@svspirit.nl

Wanneer

Elke vrijdag, uitgezonderd de schoolvakanties:
groep 1 van 9.30-10.30 uur en
groep 2 van 10.45-11.45 uur.

 

Hoe kan ik meedoen?

Nieuwe leden zijn altijd welkom en kunnen een keertje gratis meedoen, eventueel bij beide groepen, om het uit te proberen. Je kunt op elk moment starten. Gemiste lessen bij de eigen groep kunnen worden ingehaald bij de andere groep.

Als je besluit lid te worden krijg je een aanmeldingsformulier dat je ondertekent en waarop je SV Spirit machtigt de kwartaalcontributie van € 37,50 (+ eenmalig € 5,00 inschrijfkosten) van je rekening af te schrijven.

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.